Stimuleringsfonds Midden-Brabant

Stimuleringsfonds Arbeidsmarkt Midden-Brabant

Het Stimuleringsfonds Arbeidsmarkt Midden-Brabant is een initiatief van partijen in het OndernemersAkkoord. Het fonds ondersteunt werkgevers die extra werkgelegenheid willen creëren voor mensen met (enige) afstand tot de arbeidsmarkt.

Voorwaarden aanvraag

Iedere werkgever kan (financiële) ondersteuning door het Stimuleringsfonds aanvragen. Een innovatiegroep, bestaande uit ondernemers en afgevaardigden uit het onderwijs en de overheid, beoordeelt de aanvragen. Uiteraard zijn er voorwaarden aan verbonden:

  • U creëert langdurig werkgelegenheid voor werkzoekenden uit een minder kansrijke doelgroep, zoals jongeren zonder opleiding, vijftigplussers of mensen met een beperking.
  • U zorgt voor een betaalde baan waardoor uw werknemer minimaal één jaar geen uitkering nodig heeft.
  • U bent zelf (eind)verantwoordelijk voor het traject. U kunt wel ondersteuning krijgen bij het indienen van de aanvraag.

Aanvragen vanaf 40.000 euro

Voor subsidieaanvragen vanaf 40.000 euro geldt een extra procedure: een Quick Scan light. U ontvangt hiervoor een uitnodiging nadat u het aanvraagformulier heeft ingevuld.

De Quick Scan light bestaat uit twee onderdelen:

  1. een pitch van maximaal 15 minuten waarin u motiveert waarom u uw aanvraag heeft gedaan en hoe u het geld gaat inzetten. De innovatiegroep beoordeelt uw pitch.
  2. opleveren van extra financiële data: bij een positief oordeel vraagt de innovatiegroep u financiële data aan te leveren, te weten: een jaarrekening van het voorgaande jaar
  3. een liquiditeitsprognose: een schriftelijke onderbouwing van de behoefte aan financiële middelen om het (gepitchte) plan vorm te kunnen geven.

Goedkeuring

Als de innovatiegroep uw aanvraag goedkeurt, ontvangt u eenmalig een bedrag van maximaal
€ 100.000,-.

Heeft u een innovatief idee?

U dient uw aanvraag in door het digitale aanvraagformulier van het Stimuleringsfonds in te vullen via de subsidiepagina van de gemeente Tilburg. Na een eerste selectie moet u een uitgewerkt plan opstellen. Voor subsidieaanvragen vanaf 40.000 euro geldt een aanvullende procedure, zoals te lezen is in de alinea ‘Aanvragen vanaf 40.000 euro’. Hoe lang de totale beoordeling van uw aanvraag duurt, hangt af van hoe complex die is.

Inspirerende ondernemers

Jan Halewijn
Een ondernemer die met behulp van het Stimuleringsfonds de stichting Hortus Halewijn startte.

BOA
Met het geld uit het fonds kon BOA werkgelegenheid van zusterondernemingen naar Nederland halen en langdurig werklozen aannemen, opleiden en inwerken.

Streekweb
Het bedrijf Streekweb werkt met herintreders, langdurig werklozen en mensen met fysieke of psychische beperkingen. Met een bijdrage uit het Stimuleringsfonds gaat Streekweb nu ook voor collega-ondernemers ‘talentvolle thuiszitter’ opleiden tot sales medewerker.

Contact

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het Stimuleringsfonds? Bekijk dan de flyer_stimuleringsfonds. U kunt ook contact opnemen met een van de adviseurs van het WSP Midden-Brabant of via het contactformulier.

Contact? Bel of mail ons!

Bent u op zoek naar personeel? Heeft u een vraag over sociaal ondernemen, personeel opleiden of wilt u meer informatie over onze dienstverlening? Neem contact op met onderstaande adviseur die uw sector vertegenwoordigd. Op basis van uw behoefte wordt uw vraag opgepakt door de juiste professional.

Rilana de Bruine

Logistiek

Mariska Corvers

Leisure | Zakelijke dienstverlening

Margot de Brouwer

Techniek

Marieke van Kempen

Zorg en Welzijn | SROI | Retail